انواع روش های انجام بلیچینگ دندان چیست؟ با پیشرفت های شگرف در عرصه دندانپزشکی، راهکارهای دستیابی به لبخندی درخشان و جذاب بیش از هر زمان دیگری در دسترس همگان قرار گرفته است. یکی از پرطرفدارترین تکنیک های سفید کردن دندان، بلیچینگ دندان محسوب می شود که تاثیر چشمگیری در زیبایی و طراوت چهره دارد. با گذر زمان و مصرف مداوم موادی مانند قهوه، چای و دخانیات، رنگ مینای دندان دستخوش تغییراتی می شود که درخشش طبیعی آن را کمرنگ می کند.
گرچه بسیاری از این لکه ها را می توان با شیوه های نوین سفیدکننده برطرف کرد، اما این فرآیند ممکن است برای افرادی که از حساسیت دندانی رنج می برند، چالش برانگیز باشد. بلیچینگ دندان به عنوان یکی از موثرترین روش های اصلاح طرح لبخند، با بهره گیری از ترکیبات خاص انجام می شود.
این روش هم در محیط حرفه ای مطب دندانپزشک قابل اجراست و هم بهصورت خانگی، البته مواد مورد استفاده در هر یک از این دو شیوه تفاوت هایی دارند که دکتر ساره نادعلی زاده بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان غرب تهران در این مطلب به آن و توضیح انواع روش های بلیچینگ دندان پرداخته است.
انواع روش های انجام بلیچینگ دندان
Office Bleaching یا بلیچینگ در کلینیک دندانپزشکی
در روش بلیچینگ حرفه ای که در محیط کلینیک دندانپزشکی دکتر ساره نادعلی زاده انجام می شود، متخصص بلیچینگ با بهره گیری از ترکیبات شیمیایی قدرتمند و با غلظت بالا، در بازه زمانی کوتاهی فرآیند سفیدسازی دندان ها را اجرا می کند.
در این متد، ابتدا سطح دندان ها با محلولی اسیدی پوشانده می شود که به این عمل اصطلاحا اچ کردن گفته می شود. سپس ماده ای اکسیدکننده روی مینای دندان اعمال می گردد تا فرآیند روشن سازی آغاز شود. در ادامه، دندان ها تحت تابش نور شدید یا لیزر قرار می گیرند که این روش به نام بلیچینگ دندان با لیزر نیز شناخته می شود.
تکمیل این فرآیند معمولا به سه تا چهار جلسه نیاز دارد که هر جلسه بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به طول می انجامد. مهارت و تجربه دندانپزشک در این روش از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه استفاده نادرست از مواد شیمیایی ممکن است منجر به حساسیت های دردناک، التهاب لثه و ناراحتی های دندانی شود.
برای محافظت از لثه ها در برابر تماس مستقیم با مواد اکسیدکننده، دندانپزشک از ژل های محافظ ویژه ای استفاده می کند که با کمک نور آبی در طول انجام بلیچینگ روی دندان ها ثابت نگه داشته می شوند. از نظر هزینه، بلیچینگ حرفه ای در کلینیک دندانپزشکی معمولا گران تر از روش های خانگی است، اما میزان تاثیرگذاری و ماندگاری آن نیز بیشتر است. البته هزینه نهایی به نوع و کیفیت موادی که در فرآیند سفیدسازی استفاده می شود نیز بستگی دارد.
Home Bleaching یا بلیچینگ دندان در خانه
در روش بلیچینگ خانگی که تحت نظر دندانپزشک انجام می شود، فرد می تواند فرآیند سفید کردن دندان ها را شخصا و در محیط منزل مدیریت کند. ترکیب شیمیایی مورد استفاده در این روش با موادی که در مطب دندانپزشک به کار می رود، تفاوت دارد و برای استفاده طولانی مدت و تدریجی طراحی شده است. در این متد، دندانپزشک ابتدا از دندان های فرد قالب گیری کرده و بر اساس آن، در لابراتوار یک تری پلاستیکی مخصوص (نایت گارد) ساخته می شود.
ژل بلیچینگ درون این تری قرار گرفته و سپس فرد آن را روی دندان های خود می گذارد. مدت زمان استفاده از این قالب بسته به شرایط و میزان تغییر رنگ دندان ها، از یک تا شش ساعت در روز متغیر است. این فرآیند یک دوره درمانی بین یک تا دو هفته را شامل می شود و در هر مرحله تنها یکی از فک ها تحت درمان قرار می گیرد.
از آنجا که این روش به زمان و پشتکار بیشتری نیاز دارد، برای افرادی که مایل به دریافت نتایج سریع هستند، بلیچینگ در مطب دندانپزشکی گزینه مناسب تری خواهد بود. از لحاظ هزینه، بلیچینگ خانگی نسبت به روش حرفه ای در کلینیک مقرون به صرفه تر است، اما تاثیرگذاری آن به میزان تعهد فرد در رعایت دستورالعمل های درمانی بستگی دارد.