سندروم دهان سوزی چیست؟

سندروم دهان سوزی

فهرست مطالب

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که پس از مصرف برخی خوراکی ‌ها، احساس سوزش آزاردهنده‌ ای در دهان خود داشته باشید. یا حتی ممکن است جرعه ‌ای چای داغ، زبان یا سقف دهانتان را بسوزاند و تا چند روز نتوانید بدون درد غذا بخورید. اما برای برخی افراد، این حس ناخوشایند یک اتفاق گذرا نیست، بلکه یک وضعیت پایدار به نام سندرم دهان سوزان است.

افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، احساس سوزش یا سوزن‌ سوزن شدن مداومی را در زبان و دهان خود تجربه می ‌کنند. اگر تا به حال زبانتان سوخته باشد، احتمالا می‌ توانید تصور کنید که این افراد چگونه روزانه با چنین احساسی دست‌ و پنجه نرم می ‌کنند.

شدت این علائم می‌ تواند از چند روز تا چند ماه متغیر باشد، و تجربه‌ هر فرد با دیگری متفاوت است .علت بروز سندرم دهان سوزان هنوز به ‌طور کامل شناسایی نشده است و پزشکان برای تشخیص آن ممکن است از روش‌ های مختلفی استفاده کنند.

با این‌ حال، برخی عوامل احتمالی در ایجاد آن نقش دارند. به همین دلیل، توصیه می ‌شود افرادی که به این مشکل دچار هستند، برخی نکات مراقبتی را رعایت کنند تا از شدت علائم کاسته و از تشدید آن جلوگیری شود.

دلایل بروز سندروم دهان سوزی

پزشکان با اینکه هنوز علت دقیق سندرم دهان سوزان را مشخص نکرده‌ اند، اما موفق به شناسایی برخی عوامل موثر در بروز آن شده‌ اند. برای درک بهتر این عارضه، آن را به دو دسته اصلی تقسیم کرده ‌اند: سندرم دهان سوزی اولیه و سندرم دهان سوزی ثانویه.

سندرم دهان سوزی اولیه معمولا با مشکلات سیستم عصبی مرتبط است و به نظر می ‌رسد که اختلال در مسیرهای عصبی مرتبط با درد، در ایجاد این وضعیت نقش داشته باشد. اما سندرم دهان سوزی ثانویه به دلیل وجود بیماری ‌های زمینه ‌ای یا برخی شرایط خاص پزشکی بروز می ‌کند. از جمله این عوامل می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خشکی دهان که می ‌تواند ناشی از مصرف برخی داروها یا مشکلات غدد بزاقی باشد. عفونت ‌های قارچی یا سایر بیماری‌ های دهانی که ممکن است به حساسیت و التهاب منجر شوند.
  • کمبود ویتامین ‌ها؛ به‌ ویژه ویتامین B12، B9 (فولات) و برخی دیگر که در اثر تغذیه نامناسب ایجاد می ‌شود.
  • آلرژی ‌های غذایی یا دارویی که واکنش‌ های التهابی در دهان ایجاد می‌ کنند.
  • مصرف برخی داروها به ‌ویژه داروهای کاهنده‌ فشار خون که ممکن است باعث تحریک مخاط دهان شوند.
  • ریفلاکس اسید معده که منجر به بازگشت اسید به دهان و تحریک بافت‌ های آن می ‌شود.
  • اختلالات غدد درون ‌ریز از جمله مشکلات تیروئیدی که بر سلامت عمومی دهان تاثیر می‌ گذارند.
  • استفاده از خمیردندان ‌های نامرغوب یا ساینده که می ‌توانند به بافت‌ های دهانی آسیب برسانند.
  • عوامل روانشناختی مانند افسردگی، اضطراب و استرس ‌های مزمن که می ‌توانند بر شدت علائم تاثیر بگذارند.

اگر به بهترین دندانپزشک کودکان غرب تهران مراجعه کنید، ممکن است برای شناسایی عامل زمینه ‌ای، آزمایش‌ های متعددی را درخواست کند تا مشخص شود که چه چیزی باعث بروز این عارضه در شما شده و چگونه می ‌توان آن را کنترل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید
42d9098a2cbc877b3d4959db8c7a4aff
طرح لبخند

طرح لبخند همه ما به خوبی می دانیم که داشتن دندان هایی منظم و سفید تاثیر بسیار زیادی در زیبایی صورت دارد و به همین دلیل امروزه روش های زیادی

ادامه مطلب »
fa_IRPersian