جراحی دندان عقل درگیر با عصب

جراحی دندان عقل درگیر با عصب

فهرست مطالب

چه زمانی نیاز به جراحی دندان عقل درگیر با عصب داریم؟ دندان ‌های عقل اغلب به‌ صورت نهفته یا نیمه‌ نهفته در عمق استخوان فک باقی می‌ مانند و به دلیل محدودیت فضا یا ساختار خاص آناتومیک فک، موقعیت قرارگیری آنها متفاوت است.

برخی از این دندان ها به علت محل رویش یا انحنای پیچیده ریشه‌ ها، در مجاورت نزدیک یا حتی بر روی عصب فک تحتانی قرار دارند. این دسته از دندان‌ ها به عنوان دندان عقل درگیر با عصب شناخته می‌ شوند.

نوع ارتباط دندان عقل با عصب فک به شکل و فرم ریشه‌ ها، موقعیت آن و نحوه رویش بستگی دارد. به همین دلیل، روش جراحی برای خارج کردن این دندان ‌ها نیز متفاوت خواهد بود.

جراحی برای برداشتن این دندان‌ ها، شباهت زیادی به جراحی دندان‌ های نهفته دیگر دارد، اما تفاوت عمده این است که این فرآیند باید حتما توسط جراح متخصص فک انجام شود تا از آسیب به عصب جلوگیری گردد.

جراحی دندان عقل درگیر با عصب چگونه است؟

جراح فک و صورت ابتدا با توجه به محل قرارگیری دندان، برای بررسی دقیق و جزئی وضعیت ریشه و عصب، درخواست سی ‌تی ‌اسکن سه‌ بعدی از استخوان فک را ارائه می ‌دهد. این بررسی، امکان تحلیل میلیمتری نقاط تماس و درگیری ریشه دندان با عصب را فراهم می‌ کند.

پس از ارزیابی جامع این تصاویر، جراح برنامه ‌ای دقیق برای جراحی تنظیم می‌ کند تا با کمترین آسیب ممکن به عصب، دندان را از فک خارج نماید و سلامت عصب را حفظ کند.

در طول جراحی، جراح فک با بهره‌ گیری از تکنیک‌ های ویژه و پیشرفته، دندان عقل درگیر با عصب را به‌ دقت از استخوان جدا می‌ کند. سپس با انجام برش‌ های خاص روی دندان، تلاش می ‌کند تا تاج یا ریشه ‌ای که به عصب متصل یا نزدیک است را بدون آسیب به عصب از محل خود بیرون بکشد.

این فرآیند به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد و توصیه می کنیم حتما توسط یک متخصص جراح فک و صورت با تجربه انجام شود. دکتر ساره نادعلی زاده با تجربه چندین ساله خود می تواند در این زمینه بهترین گزینه باشد. برای وقت دهی از بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان غرب تهران با شماره تلفن های داخل سایت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید
بیماری دهان و دندان
بیماری های دهان و دندان

بیماری های دهان و دندان یکی از شایع ترین و دردناک ترین بیماری های دهان و دندان که در بین کودکان بسیار شایع است، Gingivostomatitis یا همان بیماری ژنژیواستوماتیت می

ادامه مطلب »
fa_IRPersian