دندان نوزادی چیست؟

دندان نوزادی

فهرست مطالب

گاهی اوقات ممکن است نوزادی که تازه متولد شده، چند دندان در دهانش داشته باشد. در برخی از نوزادان، از همان لحظه تولد یک یا چند دندان مشاهده می ‌شود که به آنها دندان ناتال (Natal) یا دندان زایشی می ‌گویند.

این دندان‌ ها در ۳۰ روز اول پس از تولد نمایان می‌ شوند و به دلیل اینکه ریشه آنها کاملا تکامل نیافته است، معمولا لق هستند. در ادامه به بررسی اینکه دندان نوزادی چیست و هنگام مواجهه با آن چه اقداماتی باید انجام داد، می‌ پردازیم.

دندان نوزادی چیست؟

دندان نوزادی، دندان ناتال یا دندان زایشی دندانی است که از لحظه تولد در دهان کودک وجود دارد. همانطور که گفتیم این پدیده چندان رایج نیست و تنها در حدود ۱۰ درصد موارد مشاهده می ‌شود.

دندان ‌های ناتال در واقع دندان ‌هایی اضافه هستند که به مجموعه دندان‌ های طبیعی کودک افزوده می‌ شوند. برخلاف دندان ‌های شیری که معمولا از شش‌ ماهگی شروع به رویش می ‌کنند و به‌ صورت جفت در فک پایین ظاهر می‌ شوند، دندان ‌های ناتال بیشتر در ناحیه دندان ‌های نیش و آسیاب دیده می ‌شوند.

دندان ناتال ظاهری شبیه به دندان ‌های معمولی دارد، اما اغلب کوچکتر بوده و رنگ آن به زرد متمایل است. این دندان‌ ها به دلیل نداشتن ریشه، لق هستند اما از لحاظ ساختاری کاملا سالم به نظر می ‌رسند. در صورتی که خود دندان زایشی نیافتد می توانید به کمک یک دندانپزشک کودکان آن را از دهان کودک خارج کنید.

آیا دندان نوزادی یا دندان ناتال خطرناک است؟

خیر دندان نوزادی خطرناک نیست و جای نگرانی ندارد. اگر با متولد شدن کودکتان چند دندان در دهان وی مواجه شدید بدون اینکه نگران شوید؛ کودک خود را نزد بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان غرب تهران ببرید تا آن را خارج کند.

دندان زایشی یا ناتل گاهی اوقات ممکن است موجب زخم شدن زبان کودک شود یا در شیر خوردن او مزاحمت ایجاد نماید. همچنین به دلیل لق بودن دندان های ناتال ممکن است که مشکال خفگی به همراه داشته باشد. از این توصیه می شود با مشاهده آن سریعا نسبت با خارج کردنشان اقدام کنید.

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

بیشتر بخوانید
arArabic