استفاده از دهانشویه برای کودکان

استفاده از دهانشویه برای کودکان

فهرست مطالب

یکی از اولین توجهات در استفاده از دهانشویه برای کودکان، سن آن ها می باشد. انجمن دندانپزشکی امریکا اعلام کرده است که کودکان زیر شش سال نباید از دهانشویه استفاده کنند. به دلیل اینکه قبل از این سن، روی دهان خود زیاد کنترل ندارند و عملکرد حرکتی و رفلاکس های بلع هنوز به طور کامل تشکیل نشده است. این کودکان نمی توانند دهانشویه را به درستی بشویند و تف کنند. این کار باعث می شود دهانشویه را قورت دهند و سلامتی آن ها در معرض خطر قرار گیرد. همچنین منجر به بروز عوارض جانبی مثل استفراغ، حالت تهوع و مسمومیت می شود. بعد از شش سالگی تا دوازده سالگی نیز برای حفظ ایمنی دهانشویه را زیر نظر یک بزرگتر استفاده کنند.

همان طور که میدانید فلوراید ماده ی اصلی دهانشویه ها است. مقدار کمی از این ماده باعث محافظت از مینای دندان می شود و به سالم ماندن دندان های کودک کمک می کند. اما مصرف بیش از حد این ماده از طریق خوردن خمیر دندان یا قورت دادن دهانشویه و یا قرار گرفتن بیش از حد دندان ها در معرض فلوراید در زمانی که مرحله ی رشد کودک است، منجر به بروز شرایطی به نام فلویٔوروزیس می شود. که باعث ایجاد رگه های سفید روی دندان های کودک یا تغییر رنگ مینای دندان می شود. و همچنین اثر منفی روی لبخند کودکان می گذارد.

البته باید بدانید که فلویٔروزیس یک بیمای نیست که روی سلامت کودکان تاثیر بگذارد. اما یک مشکل زیبایی است که برای جلوگیری از آن هنگام استفاده از دهانشویه و خمیر دندان کنار کودکتان بمانید و نظارت کنید.

مزایای استفاده از دهانشویه

دهانشویه می تواند بوی بد دهان کودکان را از بین ببرد و اثرات مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن را تقویت کند و نفسی تازه را هدیه دهد. دهانشویه های حاوی فلوراید از دندان های کودکان بالای شش سال در برابر حفره ها محافظت می کنند. همچنین استفاده از دهانشویه به کودکانی که هنوز مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن را به خوبی یاد نگرفته اند کمک می کند تا محل هایی که پاکسازی نشده اند به خوبی تمیز شوند.

اگر به طور تصادفی کودک مقدار زیادی دهانشویه قورت داد چه باید کرد؟

قورت دادن مقدار زیاد دهانشویه که حاوی الکل یا فلوراید باشد می تواند برای کودکان خطرناک باشد. بعد از بلعیدن چندین علامت ظاهر میشود مانند حالت تهوع، مشکل در تنفس، سرگیجه و در موارد شدید تشنج ممکن است ظاهر شود. در چنین مواقعی سریعا با اورژانس تماس بگیرید و به اپراتور اورژانس بگویید دقیقا چه موادی در دهانشویه استفاده شده است.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

بیشتر بخوانید
Baby Tooth Occlusion
Baby Tooth Occlusion

Introduction Babies bring joy and happiness into our lives, and their tiny smiles, adorned with their first set of teeth, mark an important phase in their development Baby teeth, scientifically

More
ارتودنسی کاموفلاژ
ارتودنسی کاموفلاژ چیست؟

ارتودنسی کاموفلاژ یک روش درمانی در زمینه اصلاح موقعیت دندان‌ها است که به منظور ایجاد یک تطابق طبیعی بین دندان‌ها و جمجمه در صورت‌هایی که اختلالات جسمی یا اختلالات ساختاری

More
دیر افتادن دندان شیری
دیر افتادن دندان شیری کودکان

دیر افتادن دندان شیری چه عوارضی دارد؟ از کجا می توان فهمید دندان دائمی در حال رشد است؟ افتادن به هنگام دندان های شیری در کودکان بسیار اهمیت دارد. افتادن

More
en_USEnglish