شاید فکر کنید که سرطان های دهان و دندان در کودکان وجود ندارد، اما باید بدانید که متاسفانه این بیماری ها سن و سال نمی شناسند و در هر برهه ای از زندگی ممکن است بروز کنند. سرطان لثه در کودکان نیز همینطور است و آگاهی زودهنگام و شناخت علائم آن به درمان کمک می کند.
برخی از درمان های سرطان مانند همین سرطان لثه در نوجوانان و کودکان ممکن است منجر به ظهور یک سری مشکلات دندانی نیز بشود که با مراجعه منظم به دندانپزشک متخصص می توان از آنها پیشگیری کرد. برای این منظور بهتر است که در انتخاب خود دقت کنید؛ بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان غرب تهران می تواند راهنمای مناسبی برای افرادی باشد که کودک دلبندشان با سرطان لثه دست و پنجه نرم می کند.
درمان سرطان لثه کودکان کدام مشکلات دندانی را به وجود می آورد؟
همانططور که گفتیم درمان برخی از سرطان های دهانی در کودکان مانند درمان سرطان لثه در کودکان باعث می شود که یک سری مشکلات دندانی در آنها به وجود بیاید. احتمالا می دانید که برای درمان اغلب سرطان ها و بیماری های در برگیرنده از شیمی درمانی استفاده استفاده می شود. در کودکان و این بیماری نیز به همین منوال است.
شیمی درمانی در کودکان قبل از اینکه دندان های دائمی آنها تکمیل شود، ممکن است ریشه های دندان ها را تحت تاثیر قرار داده و باعث کوتاه شدن آنها شود. همچنین شیمی درمانی در سنین زیر ۵ سال ممکن است باعث شود که دندان های دائمی رشد نکنند و مینای دندان های کودک دچار مشکلاتی از قبیل شیار دار شدن، لکه دار شدن و یا به وجود آمدن حفره های کوپک روی دندان شود.
کوچک بودن دندان ها، افزایش ریسک پوسیدگی دندان ها در کودک، عدم وجود ریشه دندان نیز از دیگر مشکلاتی که است ممکن است با انجام روش درمان شیمی درمانی در درمان سرطان لثه در کودکان به وجود آید.
البته اینها مواردی هستند که در کودکانی که درمان سرطان لثه را با شیمی درمانی انجام داده اند مشاهده شده و مراجعه مرتب و منظم به متخصص دندانپزشکی کودکان می تواند در پیشگیری از چنین مشکلاتی به والدین و کودک کمک کنند.
علائم سرطان لثه در کودکان
همه بیماری ها دارای نشانه ها و علائمی هستند که خود را با آن نشان می دهند و عملکرد طبیعی دهان و دندان را تحت تاثیر قرار می دهند.
- وجود زخم هایی روی لثه که خوب نمی شوند.
- تورم در دهان و لثه ها
- دندان های لق شده و دردناک
- کاهش وزن غیر منتظره در کودک
- درد در قسمت گوش و فک کودک
- تغییر در صدای کودک
- بی حسی در فک و دهان
- مشکلات جویدن و بلعیدن
- تورم در قسمت گلو و فک