تعویض کامپوزیت دندان در چه شرایطی باید انجام شود؟

تعویض کامپوزیت دندان

فهرست مطالب

 در چه شرایطی باید کامپوزیت دندان را تعویض کرد؟ تعویض کامپوزیت دندان یکی از روش هایی است که دندان های کامپوزیت شده که به هر دلیلی تغییر رنگ داده یا کیفیت سابق را ندارد را به لبخندی زیبا و هالیوودی تغییر می دهد. همانطور که اشاره کردیم، کامپوزیت دندان یکی از پرطرفدارترین روش‌ های زیبایی و ترمیمی در دندانپزشکی به شمار می ‌رود که می ‌تواند لبخندی زیبا و دل ‌نشین برای شما به ارمغان بیاورد.

با این حال، همانند هر درمان دیگری، کامپوزیت‌ ها نیز طول عمر مشخصی دارند و ممکن است تحت شرایط خاصی نیاز به تعویض پیدا کنند. اگر این سؤال برایتان پیش آمده که چه زمانی باید کامپوزیت دندان را تعویض کرد؟ این مطلب از سایت دکتر ساره نادعلی زاده بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان غرب تهران می ‌تواند راهنمای کاملی برایتان باشد. از تغییر رنگ و لب ‌پریدگی گرفته تا مشکلات احتمالی لثه، در این مقاله به تمامی موارد مهم و نشانه‌ های نیاز به تعویض کامپوزیت ‌ها می ‌پردازیم.

  1. تغییر رنگ کامپوزیت دندان

در مقایسه با لمینت، کامپوزیت دندان مقاومت کمتری در برابر رنگدانه‌ های موجود در مواد غذایی و نوشیدنی‌ هایی مانند قهوه، چای و دخانیات دارد. همین مسئله باعث می ‌شود که در طول زمان دچار تغییر رنگ شود.

نشانه ‌های نیاز به تعویض کامپوزیت دندان در اثر تغییر رنگ:

تغییر رنگ، زرد شدن یا ایجاد لکه‌ هایی روی سطح کامپوزیت که با جرم‌ گیری معمولی از بین نمی ‌روند.

تفاوت محسوس رنگ کامپوزیت با سایر دندان‌ های طبیعی که زیبایی لبخند را تحت ‌تاثیر قرار می ‌دهد.

راهکار پیشنهادی:

استفاده از کامپوزیت‌ های نسل جدید با فرمولاسیون پیشرفته که مقاومت بالاتری در برابر رنگ ‌پذیری دارند، می ‌تواند دوام و زیبایی ترمیم را تا حد زیادی افزایش دهد.

  1. شکستگی یا ترک خوردگی

کامپوزیت ‌های دندانی در برابر برخی عوامل فیزیکی مانند ضربه، فشار بیش ‌از حد (مثلا جویدن یخ یا مواد غذایی بسیار سخت) و حتی فرسایش تدریجی ناشی از گذر زمان، ممکن است دچار ترک ‌خوردگی یا شکستگی شوند.

نشانه ‌های نیاز به تعویض کامپوزیت شکسته:

 احساس زبری یا ناهمواری روی سطح دندان هنگام تماس زبان با آن.

درد یا ناراحتی هنگام جویدن، که می ‌تواند ناشی از تماس کامپوزیت آسیب ‌دیده با عصب دندان باشد.

هشدار مهم:

ترک‌ خوردگی یا شکستگی کامپوزیت می ‌تواند محل مناسبی برای تجمع باکتری‌ ها ایجاد کند که در نهایت منجر به پوسیدگی دندان زیرین خواهد شد. به همین دلیل، بررسی و ترمیم به ‌موقع آن اهمیت زیادی دارد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

بیشتر بخوانید
هموستات دندانپزشکی چیست؟
هموستات دندانپزشکی چیست؟

کاربرد مواد انعقاد خون تنها محدود به جراحی ‌های عمومی نیست؛ بلکه در درمان برخی بیماران خاص نیز اهمیت دارد. یکی از این گروه‌ ها، افرادی هستند که به اختلالات

More
دندان دائمی
دندان دائمی

دندان دائمی همانطور که می دانید رویش دندان های همه افراد در کودکی برای اولین بار دندان شیری بوده و پس از دوره ای دندان لق شده و باید با

More
en_USEnglish