جراحی ارتوگناتیک فک کودکان و نوجوانان (Orthognathic Surgery) با هدف اصلاح فرم فک ها و صاف کردن آن انجام می شود که شامل جراحی فک بالا به تنهایی، فک پایین یا هر دو فک می شود. در واقع هدف از جراحی ارتوگناتیک فک کودکان به منظور بهبود عملکرد فک ها و اصلاح فرم آن انجام می شود. بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان غرب تهران، جراحی فک کودکان و نوجوانان را در این مطلب برایتان بررسی کرده و مواردی که نیاز است بدانید را شرح داده است.
جراحی ارتوگناتیک چیست؟
جراحی ارتوگناتیک در اصل روش جراحی است که به منظور تراز کردن فک ها روی همدیگر توسط دندانپزشک برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان انجام می شود. برخی مواقع ممکن است کودکی به صورت مادرزادی با مشکل فک جلوزده به دنیا بیاید یا در اثر عوامل خارجی دچار چنین مشکلاتی شود.
تراز و متقارن نبودن فک ها می تواند مشکلات متعددی را برای کودک به وجود آورد که از جمله آنها بلعیدن غذا، گاز گرفتن و نحوه صحبت کردن است. در چنین شرایطی متخصص دندانپزشکی کودکان جراحی فک را برای بهبود وضعیت دهان و دندان فرد پیشنهاد می دهد.
با کمک جراحی فک کودکان می توان عمده مشکلاتی که ناشی از کج بودن فک ها بوده است را حل کرده و حتی فرم لبخند بیمار را نیز اصلاح کرد. برخی والدین آگاهی کاملی از مشکلات فک و صورت ندارند و به منظور بهبود ظاهر صورت به اتودنسی فکر می کنند.
در صورتی که اگر فرزند شما دارای مشکلات انحراف فک باشد حتی اگر به بهترین متخصص ارتودنسی کودکان غرب تهران هم مراجعه کنید، وی به شما در ابتدا روش درمانی مورد نیاز برای اصلاح فرم فک را توصیه می کند.
جراحی فک مناسب چه کسانی می باشد؟
کوکان زیادی هستند که دچار مشکلات فکی می باشند. این مشکلات ممکن است به صورت مادرزادی باشد و کودک با این مشکل متولد شده باشد یا اینکه در حین رشد به دلایلی دار مشکلات عدم تقارن فک ها شود که کیس جراحی به حساب می آید.
اما سن مناسب جراحی فک کودکان چند سال است؟ باید بدانید که عمل جراحی ارتوسرجری را در سنین خیلی پایین نمی توان انجام داد مگر اینکه موردی استثنایی باشد که دندانپزشک تشخیص دهد که در سن کم هم می توان وی را جراحی کرد یا در تصادفات و حوادث که فک و صورت آسیب می بیند می توان جراحی را بدون در نظر گرفتن سن انجام داد.
اما در حالت کلی جراحی ارتوگناتیک کودکان را باید در سنین ۱۴ تا ۱۶ برای خانم ها و برای آقایان در سنین ۱۷ الی ۲۱ سال انجام داد. علت این مساله رشد اسکلتی در نوجوانان و کودکان است که باید به سنی رسیده باشند که رشد اسکلت فک و صورت متوقف شده باشد.
نشانههای نیاز به جراحی ارتوگناتیک چیست؟
مشکلات حاد فک و دهان در کودک و نوجوان به یک سری علائم و نشانه ها همراه است که به والدین هشدار می دهد.
- عدم توانایی در گاز گرفتن و بلع غذا
- صحبت نکردن واضح
- ساییده شدن ناهموار دندان های کودکان
- چانه تو رفته یا بیرون زده
- آپنه خواب و خروپف
- روی هم نرفتن لب ها در زمان های استراحت و عدم استفاده از لب ها
- درد در قسمت فک و صورت
- تنفس دهانی مزمن که منجر به خشک شدن دهان و التهاب در لثه ها می شود.