آشنایی با انکیلوز یا دندان شیری فک جوش

آشنایی با انکیلوز یا دندان شیری فک جوش

فهرست مطالب

بررسی انکیلوز یا دندان شیری فک جوش موردی است که چندان رایج نیست ولی ممکن است که در ببرخی نوزادان و کودکان رخ دهد. انکیلوز به پدیده ای گفته می شود که در آن دندان شیری کودک با استخوان فک وی فاصله نداشته باشد و ببه آن چسبیده باشد. بافتی به نام پریودنتال اطراف ریشه و پایه دندان را می‌ پوشاند که از تماس مستقیم ریشه دندان با استخوان فک جلوگیری کرده و فاصله ‌ای میان آنها ایجاد می ‌کند.

اما در صورتی که کودک دچار انکیلوز باشد، این بافت محافظ وجود نخواهد داشت و ریشه دندان به ‌طور مستقیم به استخوان فک متصل می ‌شود. این وضعیت می‌ تواند جلوی رشد و رویش دندان ‌های دائمی را بگیرد و علاوه بر آن، موجب تخریب بافت پریودنتال نیز شود.

راه های تشخیص انکیلوز دندان شیری

رایج ‌ترین نشانه برای تشخیص انکیلوز، لق نشدن دندان‌ های شیری در زمانی است که باید بیفتند. به دلیل اتصال این دندان ‌ها به استخوان فک، جدا شدن آنها به آسانی امکان ‌پذیر نیست. یکی دیگر از علائم، ظاهر دندان ‌های شیری است که معمولا ارتفاع کمتری نسبت به سایر دندان ‌های دهان دارند.

همچنین، بهترین متخصص دندانپزشکی کودکان غرب تهران می ‌تواند با ضربه زدن به دندان و شنیدن صدای آن، جوش خوردگی دندان به فک را شناسایی کند. دقیق ‌ترین روش برای تشخیص انکیلوز، گرفتن عکس رادیوگرافی از فک و دندان ‌ها است.

عوامل جوش خوردن دندان شیری به فک

جوش خوردن دندان شیری به فک می‌ تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که شایع ‌ترین آنها خرابی ریشه دندان یا بروز عفونت در آن ناحیه است. عدم توجه به خرابی دندان و انجام ندادن عصب ‌کشی برای دندان کودک ممکن است منجر به افزایش عفونت و تورم ناحیه ریشه شود. عفونت دندان به مرور زمان به بافت‌ های اطراف آسیب می ‌زند و این آسیب می‌ تواند عامل جوش خوردن دندان به فک شود.

یکی دیگر از مهمترین دلایل این مشکل، وجود سابقه خانوادگی و مشکلات ژنتیکی است. همچنین، عادت کودک به دندان‌ قروچه یا ضربه خوردن دندان یا فک نیز می ‌تواند باعث ایجاد انکیلوز شود که برای درمان آن باید حتما به دندانپزشک اطفال مراجعه شود.

روش‌ های درمان انکیلوز مفصل فک

برای درمان انکیلوز مفصل فک، اگر دندان جوش خورده به فک، شیری باشد و دندان دائمی در حال رشد باشد، بهترین راه، کشیدن دندان شیری است. اما اگر دندان دائمی زیر آن وجود نداشته باشد، علاوه بر کشیدن دندان شیری، از نگهدارنده دندان استفاده می‌ شود تا زمانی که دندان دائمی بیرون بیاید و رشد کند.

در صورتی که میزان فرورفتگی و جوش خوردگی دندان در استخوان فک زیاد باشد، تا زمانی که دندان دچار خرابی نشود، نیازی به کشیدن آن نیست. اما اگر دندان دائمی باشد، می ‌توان با استفاده از روش‌ های ارتودنسی مانند لاکسیژن، به تدریج دندان را به سمت بیرون هدایت کرد. در صورت نیاز به متخصص ارتودنسی از بهترین متخصص ارتودنسی کودکان غرب تهران کلینیک ما نوبت رزو نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر بخوانید
ارتوسرجری
ارتوسرجری چیست؟

ارتوسرجری نوعی روش درمان ناهنجاری های فکی است که با ترکیب دو روش ارتودنسی و جراحی فک انجام می شود. بیشتر کودکانی که نیاز به ارتودنسی دارند و با مشکل

ادامه مطلب »
ریشه دندان شیری
آیا دندان شیری ریشه دارد؟

ریشه دندان شیری !!! یکی از باورهای عمومی نادرست درباره دندان‌های‌ شیری این است که این دندان‌ها ریشه ندارند. زیرا وقتی دندان شیری می‌افتد فقط تاج دندان مشاهده می‌شود و

ادامه مطلب »
fa_IRPersian